Assegurança i altres tràmits

Només falten 7 DIES per marxar!!!!! I poc a poc, anem tancant tots els temes burocràtics pendents.

L’assegurança mèdica és un tema que ens ha fet dubtar molt. Sabem que és una elecció molt personal i que cadascú prioritza coses ben diferents. Hi ha assegurances d’un any des de 200€ fins a 1000€ per persona. Les unes cobreixen les despeses mèdiques mínimes i poc més, mentre que hi ha altres que et poden cobrir fins i tot els Sanfermins (“Running the bulls”, entès com a esport de risc). Després de molt mirar i comparar, nosaltres ens hem decidit per la pòlissa estàndard de World Nomads, que és una companyia internacional amb experiència en viatges de llarga durada per tot el món. Malauradament, les asseguradores espanyoles encara no estan a l’alçada pel que fa a aquest tipus de viatge.

Des que vam començar a planificar el viatge, hem estat consultant nombrosos blogs de persones que ja han fet la volta al món. I en el tema de l’assegurança, han estat d’especial ajuda la d’en Francesc (ruta baobab) i la de la Carmen (Trajinando por el Mundo). Gràcies a ella, hem arribat a la web RetailMeNot, on es poden trobar codis promocionals per obtenir descomptes de tot tipus. En el nostre cas, ens hem estalviat 155€ en l’assegurança conjunta per un any.

Pel que fa als carnets, ens hem fet el Carnet d’Alberguista Internacional, que només és vàlid durant un any, però es pot renovar a qualsevol alberg del món. També ens hem fet el Carnet de Conduir Internacional; tot i que només és vàlid per un any, no ens preocupa massa perquè només tenim intenció de llogar un vehicle a Nova Zelanda i Austràlia. En qüestió de carnets, no es tracta només de fer-ne de nous, sinó de gestionar les baixes  i renovacions dels que tenim aquí. El que ha tingut més demanda ha estat el carnet de soci del Barça; no patiu, l’hem deixat en bones mans.

En darrer lloc, cal parlar de diners. Portarem una petita quantitat d’efectiu (dòlars i euros) i anirem traient diners dels caixers de cada país. El problema són les comissions que et cobren els bancs. Per evitar la sagnia que ens suposaria en comissions, ens hem obert un compte a EVO. La clau és que et permet treure diners de tots els caixers del món sense cap despesa. Hi ha dues maneres de tenir aquest avantatge: Cuenta Joven per a menors de 30 anys (no és el cas, 🙁 ) o Cuenta Inteligente, en la que has de domiciliar una nòmina o 5 rebuts (no patiu, perquè us donaran totes les facilitats encara que com nosaltres, durant un temps, no tingueu ni nòmina, ni rebuts).