Kazan: Svetlana

Kazan: Svetlana

Hi ha persones que per buscar couch, envien 10-15 sol·licituds al mateix temps, per assegurar-se que algú els contesti. Nosaltres ens estimem més llegir-nos a fons els perfils de cada persona, ser més selectius i enviar només un parell de sol·licituds a les persones que realment pensem que podem encaixar amb la nostra manera de ser.

Des que hem arribat a Rússia, gairebé tothom ens ha contestat (alguns dient que sí, altres que no), i així a Kazan ens vam trobar que teníem una noia i una parella que ens volien allotjar. Però per canvi de dates, finalment les dues ens van dir que no podien. Així que fent una altra carca a l’últim moment, vam trobar la Svetlana, i la vam encertar de ple.

Ja des del primer moment, quan li vam dir que arribàvem en el tren de les 4.30 de la matinada, ens va dir que agaféssim un taxi i anéssim a casa seva. A nosaltres ens va semblar un abús de confiança i li vam dir que ja faríem temps fins a una hora més normal.

DSCN4075La Svetlana té 26 anys, és ballarina professional i viu sola en un petit pis a 2 parades de metro del centre de la ciutat. Fa 4 anys que viu a Kazan però ella és originària de Kamchatka (al César li va fer molta gràcia, si de petits vau jugar al Risk entendreu el perquè; ell sempre volia conquerir aquest territori 😉 ).

Només arribar l’Svetlana ens va dir que dormiríem al sofà-llit que hi ha al menjador, on normalment dorm ella, i que ella dormiria amb un matalàs a terra.

La Svetlana és un encant! Si teniu al cap la imatge d’una persona russa, ella és tot el contrari. Ens hem passat dos dies rient sense parar, i ens ha portat per la ciutat donant-nos explicacions sobre tots els llocs i ens ha fet tastar menjar rus i tàrtar. Està aprenent a parlar espanyol (fa dos anys que l’estudia pel seu compte, sense professor ni classes), però com d’aquí a dues setmanes se’n va de vacances als Estats Units, volia practicar l’anglès.

DSCN4123Ens va fer un tour per Kazan del més complert! I això que feia una calor, que no us podeu ni imaginar!! Vam començar menjant plats típics tàrtars al costat del teatre de Kazan i vam acabar ben torrats pel sol després de visitar el Kremlin, el carrer Baumann i la ribera del riu Kazanska.

Com ja us hem dit, la Svetlana és ballarina i la setmana vinent estrena un nou espectacle de dansa contemporània, el primer que fa en solitari. Per això, al final de la caminada la vam acompanyar fins a la sala d’assaig, on havia d’acabar d’enllestir part del seu atrezzo per la funció. Allà vam coincidir amb el seu amic Leonid, un rus amb poca pinta de rus, que era tot un espectacle. Tots 4 ens en vam anar a un club que hi ha al costat de la sala d’assaig, i mentre preníem alguna cosa freda i fumàvem shisha, en Leonid ens anava explicant el seu hobby quan era un adolescent. Les nits de festa, quan anava tot fumat, pujava amb els seus amics a les estàtues de Lenin de totes les ciutats on estava. Tot això ens ho explicava en rus, i la Svetlana ho anava traduint. L’escena era realment curiosa. Vam riure moltíssim!

DSCN4173_edited

Estem molt agraïts per aquests dos dies amb la Svetlana. A més de donar-los les claus de casa seva perquè entréssim i sortíssim quan volguéssim, ens va deixar fer una rentadora, vam sopar plegats els dos dies, i ens ho vam passar de conya!

MUCHAS GRACIAS SVETLANA! Te deseamos mucha suerte en tu viaje a los Estados Unidos y esperamos volver a verte pronto en Kazan, Barcelona o viajando por el mundo!