Gastronomia

A Austràlia ens ha passat una mica com a Nova Zelanda. Els australians no tenen una gastronomia pròpia molt  àmplia, i més aviat tenen influències britàniques pel que fa al menjar, i per tant, no l’hem gaudit massa. Això sí, hem fet un parell de fish & chips i també algun clam chowder, una mena de sopa espessa de peix i marisc, que et serveixen dins uns pa rodó al que han buidat la molla.

DSCN6394DSCN6395

Com no podia ser d’altra manera, hem tastat la carn de cangur, que hem de dir que té un gust més fort que la carn de vedella, però també és més fibrosa. Ens ha agradat, però tampoc per menjar-ne cada dia! I com a curiositat, dir-vos que uns amics catalans que viuen a Sydney ens van portar a un lloc a menjar pizza de carn de cangur i de cocodril. El cocodril té un gust i un aspecte similar al pollastre però dins la pizza, tampoc s’apreciava massa.

DSCN6902DSCN4121

Anant de càmping  no hem anat a gaires restaurants, i com a Nova Zelanda, hem cuinat molt i ens hem fet els nostres platillos, que cada cop anàvem professionalitzant més. Els macarrons amb salsa de tomàquet i carn picada ens quedaven realment bons i el cuscús amb pollastre i verdures al curri… Mmmmmm! Cal dir que les verdures a Austràlia són molt cares i et poden cobrar 7$ per una (sí, només UNA!!) albergínia, així que fer-nos aquest cuscús tan bo ens sortia més car que menjar-nos cadascú un tros de carn.

DSCN6141DSCN7717

A molts càmpings d’Austràlia ens hem trobat que no hi havia cuina, o que aquesta només tenia barbacoes i no fogons. Així que més d’una nit vam haver d’improvisar i fer-nos un sopar que no requerís bullir res. Així, els remenats d’ou amb ceba i bacon –acompanyats d’una cervesa, és clar- ens van salvar en més d’una ocasió.

DSCN6883DSCN6886

Del que sí hem gaudit i molt, és dels vins australians. Durant els dos mesos que hem viatjat per Austràlia hem estat en 4 zones de vins, i en totes elles hem visitat bodegues, on es poden fer tasts de vins, generalment sense cap cost. No podem comptar el nombre de bodegues que hem visitat, però són moltíssimes, i en aquests dos mesos, hem après molt sobre el bon vi.

DSCN6235DSCN6664

I com sempre, per acabar, us deixem amb les diferents cerveses que hem tastat a aquest país.

DSCN0200DSCN6890DSCN4582DSCN5458DSCN5460DSCN5634DSCN5635DSCN5953DSCN6569DSCN6973DSCN7652DSCN7969DSCN6376DSCN6373

Leave a Reply