Gastronomia

A Brasil hi hem menjat molt bé. Així com en altres coses es nota que és un país emergent i que els preus són força cars (cotxes, lloguers, etc.), no és el cas del menjar. Degut al clima, tenen una varietat de fruites que sorprèn, i quan les tastes, encara més! Si no ets gaire de fruita i et va més la carn, Brasil també té carn de molta qualitat i bé de preu. La picanha és la part del vedell més famosa a les Churrascarias. En aquests llocs, el sistema és el següent: els cambrers van passant per les taules oferint als clients diferents tipus de carn (pollastre, pintada, porc, vedella, xai…) sempre i quan tinguis posat el “si” a la taula, i et van tallant trossos de carn acabada de sortir de la churrasqueira (barbacoa). Un cop estàs tip, només has de canviar el cartellet per un “no”.

SAMSUNGDSCN0398SAMSUNG

 

 

 

 

En plan més ràpid i econòmic, per tot arreu hem trobat llocs on venen “salgados”. Són uns snacks, que van des d’una mena de croqueta, fins una pasta de full farcida amb formatge, pollastre, carn, embotit… Els més famosos són la coixinha de pollastre i el bolinho de bacalhau.

DSCN0860DSCN0710DSCN0473DSCN0472

 

 

 

 

No ens podem oblidar del pão de queijo. No tenim foto, però és un clàssic i ens n’hem fet un fart!

20130918_220302SAMSUNG

En quant als plats una mica més elaborats, recomanem fervorosament la Carne seca con Aipim i la Muqueca mixta de peixe i camarão amb farofa, arròs i pirão. Mmmmmm…

 

 

DSCN0954DSCN0955I per últim us deixem un aperitiu que vam tastar a casa del Rodrigo i la Carol, i que no és res més que el fruit del jiloeiro, el jiló, que es menja fregit, ben torradet, en rodanxes ben primes i que té un gust característic amargant.

 

I clar, tot això ho hem hagut de regar amb unes quantes cerveses aborígens 😉

DSCN0571DSCN0545DSCN0389DSCN0557

 

 

 

 

DSCN0956DSCN057220130918_214203SAMSUNG

 

 

 

 

I sentint-ho molt, no tenim cap foto dels dolços brasilers; van durar massa poc i no vam tenir temps ni de fer la foto! Menció especial pel quindim (una mena de tocinillo de cielo amb coco) i el brigadeiro (dolç, dolç i més dolç… com una trufa, però amb llet condensada).

Esteu salivant?

 

Leave a Reply