Allotjament

Auckland – Allotjats a casa de la Hellen (veue secció couchsurfing)

Mahurangi – Mahurangi Regional Park Campsite (12 NZ$/pers)***

Camping molt bàsic davant de la platja, amb només dos banys químics, una pica i dos punts d’aigua. Accés tancat amb cadenat. Per pagar, cal trucar al Ranger, que et dóna el codi del cadenat i poses els diners en un sobre dins una bústia.

Whananaki – Otamure Campsite (11 NZ$/pers)****

Camping força gran, davant de la platja, amb banys químics, dutxa d’aigua freda i un parell de piques. Pertany als campings del DOC (Department of Conservation), però hi ha una persona que cobra a l’entrada.

Karikari Peninsula – Mai Tai Bay Campsite (10 NZ$/pers)****

Camping amb vistes espectaculars de la Mai Tai Bay, amb banys químics, dutxa d’aigua freda i un parell de piques (tot plegat molt net i en unes instal·lacions de fusta bastant noves). Pertany als campings del DOC (Department of Conservation), i si no està el Ranger a l’entrada, cal posar els diners en un sobre dins una bústia.

Ahipara – Ahipara Holiday Park (18 NZ$/pers)*****

Holiday Park que pertany als KIWI Camps, i que està molt bé: zona comú amb llar de foc, WIFI gratis (100MB), dutxa d’aigua calenta, rentadores, cuina, barbacoa.

Shelly Beach – Shelly Beach Campsite ***

Camping davant de la platja, que sembla més aviat un pàrquing que no un càmping. Però els lavabos estan molt bé, tot i que una mica lluny d’on deixes el cotxe. Suposadament s’havia de pagar a un cafè que hi ha al costat, però que quan vam arribar i marxar estava tancat.

Waitakere Ranges – Log Race Road***

Zona on pots passar la nit amb la van, però que no és un càmping pròpiament dit. Només hi ha un lavabo (molt net, per cert).

Coromandel Town – Shelly Beach Top Ten Holiday Park (18 NZ$/pers)*****

Holiday Park que pertany als TOP TEN. No hi ha color entre això i un càmping dels parcs regionals o del DOC. Cuina, zona comú, dutxa d’aigua calenta (amb assecador!!), rentadores, secadora, amb accés a la platja. Wifi de pagament IAC (7NZ$ = 24h/100GB).

Stony Bay – Stony Bay Campsite (10 NZ$/pers)****

Càmping dels DOC, molt gran, amb més de 190 llocs per acampar davant de la platja. Només té banys químics i alguna pica i l’aigua s’ha de bullir abans de beure-la. No hi ha ningú, es paga amb el sistema del sobre.

Whangamata – Whangamata Motor Camp (18 NZ$/pers)****

Holiday Park amb cuina força gran (nevera i congelador amb cadenat, et deixen una clau a recepció), dutxa calenta amb monedes (50 cèntims = 5-6 minuts) i zona comú una mica trista i vella.

Ngongotaha, Rotorua – Rotorua Family Holiday Park (15 NZ$/ pers)****

Holiday Park molt tranquil a la vora del llac i a 6km de Rotorua, amb cuina petita i sense zona comuna. Dutxes d’aigua calenta separada dels banys, però tot força correcte. Wifi de pagament (6NZ$= 24h/500MB).

Rotorua – Rotorua Thermal Holiday Park (18 NZ$/ pers)*****

Holiday Park una mica al sud de Rotorua, molt gran i ben equipat. Cuina gran, sales comunes àmplies, dutxa d’aigua calenta (amb assecador!), i tot molt net. Wifi de pagament.

Whakapapa (Tongariro Nat. Park) – Whakapapa Holiday Park (19 NZ$/ pers)****

Holiday Park al costat del Visitor’s Center del Tongariro National Park. Els llocs per aparcar la van són una mica petits, però la cuina és molt àmplia i que es fa servir també de zona comuna (amb calefacció). Dutxa d’aigua calenta, però als banys fa moooolt fred. La tercera nit que ens vam quedar ens van fer rebaixa de preu (17NZ$ per cap).

Whanganui – Whanganui River TOP 10 Holiday Park (18 NZ$/ pers) *****

Holiday Park al costat del riu. Instal·lacions molt bones: cuina amb molts estris i barbacoa, lavabos molt nets (amb assecador!) i com que era temporada baixa, ens van donar un “powered site” (terra d’asfalt) a preu de “tent site” (gespa). Wifi IAC (7NZ$ = 100GB/24h).

Porirua, Wellington – Camp Elsdon (10 NZ$/ pers) **

Probablement el pitjor càmping on hem estat. És l’opció més econòmica prop de Wellington (uns 20 minuts en cotxe). Cuina petita i força bruta. Lavabos i dutxes en contenidors, amb aigua per terra. En general, cutre.

Lower Hutt, Wellington – Wellington TOP 10 Holiday Park (30 NZ$/ pers) ****

Cabina amb 2 lliteres (una amb un llit doble a baix) amb baixera i coixins (sense edredó ni res, t’ho has de portar tu o llogar-ho). Calefacció a l’habitació. Instal·lacions molt bones, com tots els Top 10. Cuina gran i lavabos nets. A uns 15 minuts en cotxe del ferry per anar a l’illa sud.

Nelson – Pàrquing I-Site (Gratuït) **

No és un càmping, és el pàrquing del centre d’informació de Nelson. A l’aplicació CamperMate vam trobar que es podia dormir gratis allà. Hi ha uns lavabos públics i pots estar-hi a partir de les 17h i fins les 9h del matí següent. No hi ha cap cartell que ho indiqui, però no érem els únics que vam dormir allà aquella nit.

Takaka – Takaka Caravan & Motel Park (15 NZ$/pers) ***

Càmping correcte. Cuina correcta i neta amb l’inconvenient que no està tancada i hi fa fred a la nit (nosaltres vam anar-hi a la tardor). Dutxes i lavabos molt nets (contenidors prefabricats amb dutxa d’aigua calenta i lavabo a dins). La zona d’acampada és petita i estava una mica enfangada.

Pelorus Bridge – Pelorus Bridge Campground (10 NZ$/pers) *****

Amb diferència, el millor càmping dels del DOC que hem anat. Lavabos perfectes (nous i nets), dutxes també i d’aigua calenta! Cuina àmplia i si hem de posar alguna pega, és que no té una zona comuna tancada, tot i que a la cuina hi ha espai suficient i bancs i taules per seure. Està situat al costat del Pelorus River, en un lloc molt maco on es poden fer algunes caminades curtes.

Spring Creek, Blenheim – Spring Creek Holiday Park (14 NZ$/pers)**

Càmping una mica cutre, tot feia una mica d’olor a ranci. Havia plogut i tenien la zona de gespa enfangada, així que ens van fer aparcar davant de les cabines, que no estaven ocupades. Dutxes de pagament (1NZ$=5min). Zona comuna petita i també força vella i cuina gran i neta.

Blenheim – Blenheim Top 10 Holiday Park (19 NZ$/ pers)****

Càmping molt gran, al costat del riu. Instal·lacions correctes, però una mica petites per un lloc tan gran. Lavabos i cuina nets, però una mica lluny de la zona d’acampada. Wifi IAC (5NZ$=100GB/24h) més econòmica que en altres TOP 10, perquè el propietari no ha acceptat la pujada de preu d’enguany.

Kaikoura – Alpine Pacific Holiday Park (19 NZ$/ pers)*****

Càmping dels KIWI, al centre de Kaikoura. Cuina i lavabos grans i molt nets. Zona comuna integrada amb la cuina (amb TV). Ens van donar un “powered site” a preu de “tent site”, just al costat de les facilities. I amb un plus: piscina i SPA. La piscina estava tancada, però els dos jacuzzis (sense bombolles) estaven oberts fins les 20:30h. Reservant a l’I-Site, ens van donar 250MB de wifi gratis.

Christchurch – 219 on Johns Motel and Holiday park (14 NZ$/ pers)**

Holiday park bastant cutre, amb força residents permanents. Zona d’acampada molt atapeïda, i la gespa enfangada per la pluja. Cuina petita, zona comuna correcta i lavabos molt mullats (terra i paret). Opció molt justa però econòmica per visitar Christchurch. Situat a uns 10 km del centre de la ciutat.

Akaroa – Akaroa Top 10 Holiday Park (32 NZ$/ pers)****

Cabina amb llit doble i llitera (només baixera i coixins), TV, nevera i calefactor. El preu és de 65NZ$ per nit, però vam trobar una oferta de 3×2 i ens va sortir per 43NZ$ la nit. Instal·lacions molt bones, com tots els TOP 10. Cuina espaiosa, lavabos i dutxes molt nets i zona comuna gran amb TV, sofàs i calefacció, amb vistes a la badia d’Akaroa. Wifi IAC (7NZ$ = 100GB/24h).

Mount Cook – Glentanner Park Centre (19 NZ$/ pers)****

Holiday park a 18km del visitor’s centre del Mount Cook, és a dir, ideal per fer caminades al dia següent. Zona d’acampada amb parcel·les amb gespa, amb força espai i unes vistes a les muntanyes impressionants. Cuina àmplia, i zona comú gran, amb TV i llar de foc. Lavabos i dutxes correctes. Una mica car, però val la pena per la seva situació.

Geraldine – Grumpy’s (15 NZ$/ pers)***

Càmping una mica antic, però ben equipat. La zona d’acampada és de gespa, té una cuina una mica vella però amb plats, coberts, olles, paelles i de tot. A la sala comuna hi feia una mica de fred, però hi havia una taula de billar i s’hi podia jugar de franc.

Greymouth – Kiwi Holiday Park (16 NZ$/ pers)****

Càmping familiar petit, de la cadena Kiwi. Cuina correcta, i al costat la zona comuna amb sofàs i TV. Lavabos i dutxes correctes, jacuzzi gratuït i una estona de Wifi inclosa amb el preu.

Haast – Haast River Top 10 Holiday Park (16 NZ$/ pers)****

Càmping molt nou, amb lavabos i dutxes grans i impecables! Cuina correcta, però oberta a l’exterior (feia fred). Sala comuna molt gran amb TV, DVDs, jocs, llibres i amb calefacció! No hi ha cobertura de mòbil (en tota la zona) i per això la wifi és molt cara (va per satèl·lit).

Wanaka – Aspiring Campervan & Holiday Park (16 NZ$/ pers)*****

Càmping gran i espaiós. Cuina molt petita i zona comú amb llar de foc i Sky TV, tot en un mateix espai (pudors cuina!!). Lavabos i dutxes molt nets i moderns. Wifi gratis! Jacuzzi i zona de rentat de cotxes gratis!

Hampden, Moeraki – Moeraki Boulders Kiwi Holiday Park (14 NZ$/ pers)***

Càmping una mica vell, però correcte, perfecte per visitar els Moeraki Boulders. Cuina equipada però petita. Sala comuna amb TV i llibres, i calefacció. Lavabos i dutxes prefabricats, però molt nous. Al costat de la platja.

Dunedin – Dunedin Holiday Park & Motels (18 NZ$/ pers)***

Càmping que està molt bé, però té un gran inconvenient: a les 21h tanquen totes les zones comunes (cuina i TV room) i no tens on ficar-te. La cuina és gran i està molt ben equipada, els lavabos i dutxes estan nets, i per aquest preu, no hi ha gaire cosa més a Dunedin. Wifi inclosa en el preu, però no anava gaire bé.

Queenstown – Allotjats a casa de l’Èlia i el Joan

 

 

***** Vés-hi

****   Recomanable

***     Correcte

**       Si no tens més remei

*         No hi vagis

Leave a Reply