Mendoza: bicis, vi i terratrèmol!!

Poc a poc ens anem allunyant de la Patagònia i ja hem arribat a Mendoza. Des d’El Bolsón han estat 19 hores, 2 fins a Bariloche on vam canviar de bus i 17 més fins a Mendoza. En aquest cas hem llençat la casa per la finestra (12 € més) i hem viatjat en Cama Suite, la business dels colectivos argentins. El servei inclou berenar, sopar calent i esmorzar i els seients, de cuir reclinables 180º, es converteixen en llit. Tot plegat amenitzat per un “hostesso” que només entrar al bus ens va fer jugar un bingo amb una ampolla de vi com a premi.

DSCN3201SAMSUNG

 

 

 

 

 

DSCN3208

Hem arribat a Mendoza pel matí i els nostres hosts, la Paula i el Nacho, ens han fet un minitour pel centre de la ciutat. El microcentro té al mig la Plaza Independencia i dues quadres més enllà, a cada vèrtex hi ha 4 places satèl·lit (España, Chile, Italia i San Martín) que fan que aquest barri sigui molt agradable per passejar.

Després de dinar un superpancho (frankfurt enorme amb tot, patates fregides incloses) hem anat al Parque General San Martín, pulmó de la ciutat amb 300 Ha on hem pujat al Cerro de la Gloria. Des d’allà tens vistes de tota la ciutat.

Per la nit la Paula i els seus amics ens han convidat a un asado que s’ha allargat fins a les dues de la matinada. 10 kg de carn, 5 litres de vi i unes amanides ens han sortit per 40 pesos per cap (5 €!!!) i ens ho hem passat de conya. Ah!! i ja podem dir que hem tastat els chinchulines (intestins de la vaca) però creiem que no repetirem 😉

El dia després volíem matinar per anar a fer la ruta dels vins en bicicleta; vam anar-hi, però no d’hora. Tota la zona de bodegues es concentra a Maipú, a 35 minuts en bus de Mendoza. Un cop allà pots llogar unes bicicletes i anar visitant les bodegues tastant els seus vins.

DSCN3215DSCN3223

 

 

 

 

 

Tota la carretera principal té un carril bici des d’on pots anar agafant els trencants que et porten a les diferents bodegues. Nosaltres vam anar primer a Domiciano, on per 40 pesos la Milagros ens va fer una visita guiada molt interessant i vam tastar 3 vins. Uns 3 km més avall vam visitar Trapiche (40 pesos també) una de les bodegues més grans de la zona. Volíem continuar amb alguna altra bodega però allà vam conèixer a la Mar i el Manu, una parella molt maca de mallorquins que estan vivint a Santiago de Chile. Un cop acabada la visita, el guia ens van deixar a la zona de tast amb les 3 ampolles de vi i vam haver d’acabar amb elles asseguts als sofàs tot xerrant :).

DSCN3233DSCN3235

 

 

 

 

 

Després vam anar a dinar a una cerveseria artesanal i xerrant xerrant se’ns va fer tard i ja no vam poder anar a més bodegues.

Per últim, l’anècdota del dia: mentre esperàvem davant la porta d’un cinquè pis a que arribés el nostre nou host, les parets i el terra de l’edifici van començar a moure’s. I no una mica, no! Uns veïns del sisè van baixar ràpidament per l’escala i ens van dir que per seguretat havíem de sortir de l’edifici, que allò era “normal” perquè Mendoza està en una zona sísmica. Després vam saber que havia estat un terratrèmol de 6.6 Richter a Xile, a uns 500 km d’on estàvem.