San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama és un poble del nord de Xile a on es pot arribar des del nord d’Argentina a través del Pas de Jama a 4200 m d’altitud. Vam agafar el bus cap a Atacama des de Purmamarca i el camí fins a la frontera amb Xile és espectacular.

DSCN4196A San Pedro només hi hem estat 3 dies, però si tens temps i calers pot estar-t’hi una setmana fent activitats. És un poble que viu pel turisme, amb més de 100 allotjaments i més de 50 agències de turisme. Les agències tenen una sèrie de tours que anomenen clàssics: Valle de la Luna, Laguna Cejar, Lagunas Altiplánicas i Geysers del Tatio i una altra sèrie d’activitats especials: pujada als volcans, Salar de Tara, Termas Puritana, observació d’estels… Totes tenen preus similars i es recolzen entre elles. D’aquesta manera, tu pots contractar una activitat amb una agencia i acabar fent-la amb una altra si no tenen prou gent per omplir un grup.

Nosaltres menys les Lagunas Altiplánicas, que ens han dit que en veurem de millors en el tour cap al Salar de Uyuni, hem fet els altres tres tours clàssics. El primer va ser la Laguna Cejar, una llacuna al mig del salar d’Atacama amb una concentració de sal set vegades més alta que el mar a on és impossible que t’enfonsis. Aquesta llacuna ara està protegida i el bany el pots fer a la llacuna del costat, Laguna Piedra, de les mateixes característiques.

DSCN4070DSCN4024DSCN4050

 

 

 

 

La següent parada és a los ojos del salar, dues grans basses d’aigua dolça al mig del salar amb més de 25 m de profunditat, que porten l’aigua de la cordillera dels Andes a la Laguna Tebenquiche.

DSCN4078DSCN4081

 

 

 

 

 

I la darrera parada d’aquest tour és la Laguna Tebenquiche. Aquí vam esperar a la posta de sol amb un pica pica i un Pisco Sour mentre gaudíem dels colors blaus i verds de l’aigua que contrasta amb el blanc de la sal.

DSCN4098DSCN4108DSCN4178

 

 

 

 

El segon dia vam anar al Valle de la Luna i al Valle de la Muerte. A pocs km de San Pedro es troba un espectacle de sorra, roques i sal que recorda el que podria ser la superfície lunar. Allà pots veure primer des d’un mirador la immensitat de la vall i després fer un mini trekking pel mig. Com podeu veure a les fotos, en aquest mirador es troba el lloc des d’on el correcamins li llença la pedra al coyote, mic mic!!

DSCN4220DSCN4226

 

 

 

 

 

DSCN4322DSCN4334

 

 

 

 

 

Després es fa un recorregut pel Valle de la Muerte, amb tonalitats més vermelloses i s’acaba el tour pujant a una gran duna des d’on es pot gaudir d’una posta de sol espectacular.

DSCN4248DSCN4327DSCN4345

 

 

 

 

El tercer tour ha estat als guèisers del Tatio. El Tatio és un camp de guèisers a 4320 m al qual dóna nom un volcà inactiu. L’excursió comença a les 5 del matí per tal de poder arribar als guèisers abans que surti el sol, quan la diferència tèrmica és més gran i l’activitat és més alta. Nosaltres hem arribat cap a les sis i mitja del matí a una temperatura al voltant dels 7 graus sota zero.

DSCN4413DSCN4431

 

 

 

 

 

DSCN4434DSCN4443

 

 

 

 

 

Vídeo guèisers

DSCN4477

Després d’un esmorzar sota zero i un cop ha sortit el sol, et pots ficar en uns banys termals. Encara que la temperatura ambient és molt freda, a dins de l’aigua s’hi està molt calentet.

Demà ja marxem cap a Bolívia, en un tour de 3 dies que ens portarà pel salar d’Uyuni. Com podeu veure, el nostre pas per Xile ha estat curt, però intens 😉