Pemuteran, trobant a en Nemo

Pemuteran, trobant a en Nemo

Vam tornar del volcà Ijen cap a les 10 del matí i després d’una dutxa ràpida i de recollir les nostres motxilles a Banyuwangi, el conductor ens va apropar fins a la terminal de ferri, des d’on es creua de Java a Bali. Aquest ferri és un transport públic entre illes, funciona les 24h del dia (surt un ferri cada hora), i costa 7.500 rupies (0’50€). En uns 40 minuts, ens vam plantar a Bali, on ens vam acomiadar de l’Elena, que se n’anava a Ubud. La Steffi i la Kati van decidir a l’últim minut que venien amb nosaltres a Pemuteran. Després de tres dies seguits de matinades i caminades, a tots 4 ens venien de gust uns dies de relax a la platja.

El turisme de platja a Bali es concentra principalment al sud de l’illa, i nosaltres després de les multituds als volcans, anàvem buscant alguna cosa més tranquil·la. A la costa nord de Bali, Pemuteran és el lloc ideal, perquè combina aigües netes, possibilitat de fer snorkel o immersions de busseig; això sí, no és el lloc més econòmic. Vam arribar-hi sense reserva d’allotjament i ens va costar una mica trobar alguna cosa bé de preu. Mentre el César vigilava les motxilles dels 4, les noies van anar en busca del guesthouse i finalment en van trobar un. La majoria d’allotjaments inclouen l’esmorzar, que consisteix en cafè balinès, fruita i un banana pancake, “típicament indonesi”.

DSCN9398DSCN9397

I per fi, després de molts i molt mesos, vam tornar a trepitjar una platja. Les platges de la costa nord de Bali es caracteritzen per la seva sorra més aviat fosca, per tenir bastantes pedres i per ser llargues, però no molt amples. I tot i que els locals ens van dir que aquells dies l’aigua estava una mica remoguda, a nosaltres ens va semblar que estava molt neta.

DSCN9495DSCN9399DSCN9335DSCN9457DSCN9460DSCN9496

Així que com no teníem cap mena de pressa, ens vam permetre 4 dies de relax absolut. No hem fet res més que anar del guesthouse al pareo, del pareo a l’aigua i tornar a començar; amb una bona lectura entre mans.

DCIM100GOPROGOPR0300.DSCN9473DSCN9480DSCN9501

L’entrada a l’aigua es fa una mica difícil degut a les pedres, però a la platja de Pemuteran hi ha uns punts d’entrada i sortida marcats, que faciliten les coses als banyistes, i que volen ser una mesura de protecció del corall que hi ha molt a la vora de la platja. De fet, en aquesta zona hi ha un projecte de recuperació del corall que es diu Bio Rocks Reef Gardeners, promogut per un grup de propietaris d’hotels i escoles de busseig, que veient la destrossa que s’havia fet amb la pesca amb dinamita, van decidir fer créixer de nou l’escull de corall utilitzant electricitat. Pemuteran és el primer lloc on s’ha implementat aquest sistema, que consisteix en posar unes gàbies al fons marí i sotmetre-les a una corrents de baixa potència, que fan créixer el corall de manera molt més accelerada. La Steffi, la Katti i la Mònica no s’ho van pensar dues vegades i van llogar un equip de snorkel per fer-hi un cop d’ull.

DSCN9321DSCN9322DSCN9403DCIM100GOPROGOPR0518.

El snorkel a prop de la platja de Pemuteran està molt bé, però el punt fort d’aquesta zona són les excursions a l’illa Menjangan. Allà el fons marí és el paradís del diving i el snorkelling. En aquest cas, van anar-hi només la Steffi i la Mònica, en una sortida de mig dia.

IMG_1655DCIM100GOPROGOPR0495.

Un petit vaixell et porta en mitja hora fins al primer punt on fer snorkel. I allà vam poder comprovar que la transparència de l’aigua era insuperable i la quantitat de peixos, impressionant!

DCIM100GOPROGOPR0271. DCIM100GOPROGOPR0281. DCIM100GOPROGOPR0355. DCIM100GOPROGOPR0361. DCIM100GOPROGOPR0364. DCIM100GOPROGOPR0371.

Vam estar més d’una hora en el primer punt i després d’uns noodles per recuperar forces, ens van portar al segon punt. Allà va ser on el guia ens va mostrar unes anemones, on per fi vam poder veure a en Nemo i el seu pare!

DCIM100GOPROGOPR0464. DCIM100GOPROGOPR0386. DCIM100GOPROGOPR0470. DCIM100GOPROGOPR0417. DCIM100GOPROGOPR0440. DCIM100GOPROGOPR0436.

I és aquí on hem amortitzat la inversió en la GoPro. Abans de començar aquesta segona part del viatge ens vam plantejar si portar o no una càmera de vídeo submergible, i ara tenim clar que vam fer bé de comprar-la. També hem de donar les gràcies a la Steffi, que sembla que hagi nascut sota l’aigua, i que va ser la càmera oficial d’aquest snorkel trip.

Ha estat genial compartir aquests dies de volcans, relax i peixos amb la Steffi i la Katti.

Es war sehr schön diese Tage am Strand mit Euch zu geniessen! Wir sehen uns bald in München, Barcelona… wer weiss! Noch viel Spass in Bali!