Curs de cuina Thai

Curs de cuina Thai

A Chiang Mai hi ha infinitat d’activitats relacionades amb animals, especialment amb elefants. Tot va començar amb unes visites a algun dels centres de conservació d’aquests animals que es van crear per tenir cura de cries orfes abans de reintroduïr-les al seu hàbitat natural. El problema va ser que moltes persones van veure en això una possibilitat de fer diners fàcilment a costa del turista i han aparegut moltes empreses de dubtosa credibilitat on el maltracte i l’explotació dels elefants estan a l’ordre del dia. Nosaltres no volíem participar en aquest circ i tot i que en Boyd ens va assegurar que la companyia que ell ens recomanava era respectuosa amb els animals vam decidir invertir el nostre temps i diners en una altra activitat que estàvem segurs ens agradaria més i de la que trauríem profit en un futur no molt llunyà.

Així és com a pesar del seu cost (entre 20 i 30€) vam començar a buscar escoles de cuina a Chiang Mai. Vam conèixer una parella d’espanyols en el bus quan arribàvem a la ciutat que ens van dir que ells n’havien reservat una des de Bangkok; en Boyd també ens va donar la seva opció, els tercers a tripadvisor! deia, però nosaltres vam continuar buscant i mirant el blog d’uncambiodeaires, finalment ens vam decidir per Thai Orchid Cookery School.

DSCN9022 DSCN9064

A les 9 del matí ens recollien al hostel i ens portaven en mini-van fins l’escola. Érem 9 persones (el màxim per curs són 10) i quan vàrem ser-hi tots, cadascú va escollir 5 plats d’entre 15 opcions: un aperitiu, una sopa, un stir fried, un curri i unes postres. Per aprofitar al màxim el curs, vam decidir escollir plats diferents, i així fer 10 plats entre tots dos.

DSCN9014 DSCN9007

Els nostres professors de cuina van ser l’A i en Kong, i sincerament van ser molt didàctics, i a més, molt divertits. Segons el plat que tocava cuinar, ens dividien en dos grups i primer ells ens feien una demostració de com fer-ho i tot seguit ens posàvem nosaltres davant de la nostra “estació de cuina”. Ens deixaven els ingredients preparats i nosaltres només havíem de cuinar-los. D’aquesta manera, en 5-10 minuts teníem els plats fets.

DSCN9016 DSCN9005 DSCN9063 DSCN9011 DSCN9076 DSCN9083

Vam començar fent l’aperitiu: en César va fer un Chicken Satay, una brotxeta de pollastre marinat amb curri i una salsa de cacauets i la Mònica va fer els clàssics rotllets de primavera. Tot seguit va ser el torn de les sopes. Aquí la Mònica va escollir una deliciosa sopa cremosa agredolça de gambes i en César una sopa de crema de coco amb pollastre. No som gaire de sopes, però ens van encantar!

DSCN9009 DSCN9010 DSCN9026 DSCN9025

Per fer una pausa, l’A i en Kong ens van portar fins al Ming Muang Market. En aquest mercat local l’A ens va estar parlant de les fruites i verdures que s’utilitzen a la cuina tailandesa, especialment de totes les herbes que es fan servir pels curris. Feta l’explicació, ens va deixar 10 minuts per fer un volt pel mercat i vam tornar cap a la classe.

DSCN9027 DSCN9041 DSCN9059 DSCN9060

El següent que vam cuinar van ser els curris: un curri groc amb pollastre el César i un curri Panang amb porc la Mònica. Tot seguit va tocar el torn als stir fried, o el que seria un “passat per la paella”. La Mònica va fer un dels plats més típics de Tailàndia, el Pad Thai, mentre el César es va decantar pel pollastre agredolç.

DSCN9072 DSCN9073 DSCN9077 DSCN9079

Per acabar de rematar-ho, vam preparar les postres: un pastís de plàtan al vapor i un Mango Sticky Rice, una mena d’arròs amb llet amb mango. Una delícia!

DSCN9086 DSCN9087

DSCN9081En total van ser 6 hores de cuinar i menjar, ja que després de preparar cada plat, ens el cruspíem. Ja ens van avisar quan vam fer la reserva que vinguéssim havent pres un esmorzar lleuger, i quanta raó tenien. Vam sortir rodolant! A banda de passar-nos-ho molt bé, vam aprendre moltes coses, i el millor de tot és que tenim un llibret amb totes les receptes per poder fer-les a casa. Ja hem començat a fer la llista de tots els que us heu apuntat a Facebook. 😉