Gastronomia

A Argentina hi hem estat gairebé dos mesos, i entre Couchsurfing i el fet de vigilar molt el pressupost, no hem sortit gaire a menjar fora. Tot i això, hem pogut tastar bastants plats típics de les diferents zones del país. I el que ens ha quedat clar és que a Argentina s’hi menja molt bé!

Començarem parlant dels dolços. Ja de bon matí, pots trobar facturas per tot arreu. Aquí li diuen així a tots els pastissets, croissants (que aquí li diuen medialuna), etc., per acompanyar el cafè amb llet o mate del matí. Un altre dolç que es troba a qualsevol lloc, siguin industrials o artesanals, són els alfajores, i n’hi ha de tot tipus però amb un comú denominador: estan farcits de dulce de leche. Aquí cal dir que el dulce de leche no falta a cap casa argentina. Al super hi pots trobar infinitat de marques i fins i tot pots de kilo.

DSCN1695DSCN1554DSCN1696

 

 

 

 

També volem parlar del que es pot menjar a qualsevol hora en qualsevol lloc, sense entaular-se: el choripán, un entrepà de chorizo criollo, i el pancho, el que vindria a ser un frankfurt, però amb la diferència que aquí li posen de tot, fins i tot patates fregides per sobre.

SAMSUNGDSCN1648SAMSUNG

 

 

 

 

Capítol a part mereixen les empanades. Les hem menjat per tota Argentina. Poden ser al forn o fregides (preferim les primeres), i encara que les típiques siguin de carn, pollastre i formatge, es poden farcir de qualsevol cosa: pernil i formatge, formatge blau i ceba, tomàquet i alfàbrega…

SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 

Un altre tema és la influència italiana dins la cuina argentina. Així, a qualsevol restaurant pots trobar pasta i pizza. També és típica la milanesa (que és carn empanada) i la milanesa napolitana (carn empanada amb tomàquet, pernil i formatge gratinat a sobre). I aquesta influència també es troba a tot el país en forma de geladeria, on a més dels típics cons i terrines, la gent compra pots de quilo per endur-se’n a casa.

DSCN1741DSCN1422DSCN1821

 

 

 

 

Però el que realment predomina en l’alimentació a Argentina és la carn. En el que portem de 2013, el consum de carn per càpita ha estat l’equivalent a 116 quilos anuals (67 de vedella, 39 d’aus i 10 de porc), és a dir, 1kg de carn cada 3 dies!!!! Nosaltres, com ja heu anat veient, hem intentat provar una mica de tot. I és que a Argentina tenen molts talls de carn diferents del que trobem a casa.

DSCN3710DSCN3433SAMSUNG

 

 

 

 

SAMSUNGDSCN2577SAMSUNG

 

 

 

 

I finalment volem parlar-vos d’alguns plats típics del nord del país. Com també vam dir que passava amb la fisonomia de la gent, amb la cuina passa més o menys el mateix: s’assembla més als plats dels seus veïns del nord. Així podem trobar: tamales, humitas, tortilla de quinoa i carn de llama en totes les seves versions.

SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 

SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

 

Tal i com vam començar a Brasil, hem anat provant les diferents cerveses argentines, i n’hi ha un fotimer! Generalment totes les rosses són força suaus, i el que ens ha sorprès positivament són les negres, que normalment no ens fan gaire el pes.

DSCN3195DSCN3212DSCN3345DSCN3788

 

 

 

 

 

DSCN1737DSCN3175DSCN2293DSCN1774

 

 

 

 

 

DSCN3174DSCN1452

DSCN1822SAMSUNGDSCN1403

DSCN1605DSCN2069

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ja per acabar amb l’apartat de líquids, hem de parlar de dues begudes més. Una és la beguda nacional: el mate. Tothom en pren molt i a totes hores i se l’emporten a tot arreu. Van carregant el kit: termo amb aigua calenta, yerba mate i mate (el recipient fet de carbassa on es posa i se ceba el mate). La majoria de gent el pren amarg, o sigui, molt calent i sense sucre. Nosaltres el vam tastar un parell de vegades (dolç), però no ens ha acabat d’agradar. Diuen que és com la tònica; t’hi vas acostumant amb el temps.

SAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

SAMSUNG

 

La segona és la beguda que pren la gent jove quan surt de festa: Fernet amb Coca Cola. El Fernet és un digestiu italià, que no se sap ben bé perquè, algú va decidir convertir-lo en combinat amb cola. Això sí, el fernet ha de ser Fernet Branca!

I amb això donem per acabat aquest capítol.

 

Leave a Reply