Ja estem vacunats!

Abans d’un gran viatge, cal passar pel Centre de Vacunació. En aquest cas, per fer la volta al món, ens temíem el pitjor: ens les hauran de posar totes!!

Com ja havíem fet l’any passat, ens vam dirigir al centre que Sanidad Exterior té al carrer Bergara a Barcelona. A diferència d’altres centres de vacunació, en aquest només s’han de pagar les vacunes (18 euros cadascuna) i no et cobren per la visita mèdica d’assessorament al viatger.

De totes les vacunes necessàries per fer un viatge d’aquestes característiques, només ens faltava la de la Febre Groga. Ja que hi érem, també ens van posar l’Antiràbica (3 dosis), ja que mai se sap si et mossegarà un gos, un mico, un ratpenat…  A aquestes dues cal sumar-li les que ja ens van posar l’any passat abans de marxar a Namíbia i Botswana: el Tifus (es pren de manera oral i té efecte durant 3 anys) i Hepatitis A i B (et protegeixen de per vida).

Per últim hi ha el tema de la Malària. No existeix una vacuna contra aquesta malaltia, però sí una profilaxis que cal prendre’s abans, durant i després d’estar en una zona de risc. En un viatge tan llarg, no es pot preveure quan estaràs exactament en zona de risc, i no pots prendre aquesta medicació durant tant de temps (és molt forta i a més, cada caixa val gairebé 50€). El consell que ens van donar a Sanidad Exterior és portar una caixa de Malarone (et fan ells la recepta i et costa poc més de 4€), per fer un tractament de xoc en cas d’agafar la malaltia.

Ben aviat us parlarem també de la farmaciola. Sembla una tonteria, però ha provocat més d’una discussió per decidir què hi posem i què no.