Gaudint de Paraty

via catalana

Tal com us vam dir, vam passar la Diada a Villa de Trindade. Un poblat hippie que pertany a Paraty, tot i que cal agafar un autobús que triga uns 50 minuts per arribar-hi, amb un últim tram de carretera estreta, amb corbes, pujades i baixades.

Per tots aquells que no teniu Facebook, aquí us deixem la nostra particular aportació a la Via Catalana. Avui hem estat una estona a Internet mirant els millors moments i el ressò mediàtic internacional, i se’ns ha posat la pell de gallina!

DSCN0641Les platges de Trindade no són tan salvatges com la de Sono, però pel nostre gust, són molt més maques. Ens vam allunyar una mica de la Vila fins a arribar a la Praia do Cachadaço. I fent una petita caminada de 700 metres més, pujant i baixant per un camí en plena mata Atlàntica (la selva, vaja), s’arriba a una piscina natural força impressionant. L’únic inconvenient és que hi havia més gent que a la platja.

DSCN0643

SAMSUNG

Estàvem a la glòria en un indret com aquest, però vam tornar a Paraty a mitja tarda, perquè havíem quedat per prendre alguna cosa amb els amics d’uns amics. La Telma és brasilenya i el Manuel galleg, i són uns apassionats del mar i dels viatges. Tot i que no ens coneixíem de res, vam passar una bona estona xerrant i vam anar a sopar a un restaurant del centre històric, on vam tastar la Moqueca, un plat típic brasiler.

Gràcies Manuel i Telma! Ens veiem a Palau 😉

Després de dos dies de platja, avui hem dedicat el dia a passejar per Paraty, que en tupí, la llengua dels indis guaianàs significa “aigua de mar”. És un poble on els portuguesos van arribar a finals del segle XVI, i on hi van construir unes cases blanques molt maques, que encara es conserven avui dia  i que donen al centre històric un encant especial.

DSCN0700DSCN0701

 

 

 

 

 

De tornada a la pousada (no hem vist mai un poble amb tanta quantitat d’allotjaments!), hem vorejat el riu Perequê-Açu, per un passeig que separa el centre històric d’un petit turó on hi ha el Forte Defensor, que són les restes d’una fortalesa, i on hi ha unes vistes de la Bahía de Paraty que valen molt la pena.

DSCN0672DSCN0696

 

 

 

 

 

Demà deixem Paraty, i ens anem cap a Ilha Grande, on ens han dit que hi ha una de les millors platges de Sudamèrica. No tenim clar si tindrem connexió a Internet, així que pot ser que estiguem uns dies sense explicar-vos res.