Paraty, selva i platja

Primer fail del viatge: dilluns vam arribar a la Rodoviaria per agafar l’autobús de les 12h cap a Paraty, i ja no hi havia places. Així que vam passar 4 hores ben avorrides a l’estació de Tiéte. I encara ens quedaven 6 hores de viatge en bus! La part positiva va ser que l’autocar era molt còmode, amb seients amples i reclinables. A les 23h vam arribar a Paraty, però ja teníem aparaulat un hostel, així que no vam haver de buscar allotjament a aquelles hores de la nit.

DSCN0607Al matí següent vam fer la nostra primera excursió: 45 min de bus i una caminada d’una hora per un caminet que creuava un bosc ben diferent dels que tenim a casa. Aquí li diuen la mata atlàntica, i és una formació vegetal neotropical, present a la zona litoral del país. Per nosaltres, i per entendre’ns, allò semblava la selva.

Mentre creues una zona com aquesta, es fa difícil pensar que al final del camí hi trobaràs la platja. A més dels arbres i les plantes, tot el camí era un continu d’insectes (formigues gegants i papallones de mil colors i mides) i ocells cantant. Natura al 100%! Sense que se’ns emprenyi cap paulista, no hi ha color! Ens agrada molt més això!

DSCN0591

 

Aquesta és la vista que es té de la Praia do Sono just abans d’arribar-hi, amb tota la vegetació al costat mateix de la sorra. Aquí estem al final de l’hivern, un hivern “diferent” pel que fa a temperatures, ja que es pot passar de 18ºC a 28ºC en un tres i no res. En temporada baixa, ens vam trobar que a la platja érem 4 gats.DSCN0605

 

Com veieu, a la primera foto el cel és ben blau, i a la segona ja s’havia ennuvolat, però feia prou calor com per fer el primer bany a l’Atlàntic. L’aigua no estava tan freda com ens havíem imaginat!

Bona Diada a tothom! Nosaltres ens en anem a fer la nostra Via Catalana a la Praia do Trindade.