Ilha Grande, molt a prop del paradís

Hem passat el cap de setmana a Ilha Grande. Vam descobrir aquesta illa mirant blogs d’altres viatgers, i ha valgut molt la pena fer una petita escapada abans d’anar a Rio de Janeiro. Des de Paraty vam agafar un autobús, que en dues hores ens va portar fins Angra dos Reis, d’on surt una mena de ferry, que només surt un cop al dia, i per 4,5 Reais, en una hora i mitja et deixa a Vila d’Abraão. També hi ha un catamarà que per 5 vegades més, et porta en 45 minuts.

DSCN0741Aquí la gent ve bàsicament per anar a la platja, tot i que també es poden fer algunes caminades, que aquí es diuen trilhas. A nosaltres ens van recomanar la Praia do Lopes Mendes, diuen que una de les platges més maques del món. Així que dissabte al matí ens vam aixecar d’hora, i vam omplir la motxilla de provisions i molta aigua, ja que aquest cap de setmana la temperatura ha rondat els 30ºC i per arribar a Lopes Mendes s’ha de fer una caminada de més de dues hores, amb força desnivell. Però abans d’arribar-hi, cal creuar altres platges, com aquesta.

Lopes Mendes no ens va decebre. És una platja de 3 km de llargada, amb sorra molt blanca i fina, que “canta” quan la trepitges (fa una mena de xiulet difícil d’explicar), amb vegetació a tocar de la sorra i amb l’aigua més transparent que hem vist fins el dia d’avui.

DSCN0763DSCN0760DSCN0754

DSCN0794

Gràcies a l’ombra dels arbres, vam aguantar gairebé 3 hores a la platja (ja sabeu que cap dels dos som de gaires hores exposats al sol). Per tornar hi ha dues opcions: o bé agafar un vaixell que et porta a Abraão, o bé desfer el camí d’anada a peu. Com tampoc som gaire de vaixells, vam fer les dues hores de rigor caminant. Això sí, fent una paradeta per agafar forces. Per només 10 Reais (3 € tots dos), pots prendre un refresc o una cervesa amb els peus pràcticament a dins de l’aigua.

DSCN0819Avui ens hem aixecat baldats i una mica torrats pel sol d’ahir, així que hem descartat anar a la platja i hem optat per una altra recomanació: Cachoeira da Feiticeira, una cascada d’uns 15 metres amb una petita piscina natural a sota. Com no podia ser d’una altra manera en aquesta illa, per arribar-hi cal fer una caminada d’una hora i mitja aproximadament.DSCN0829

 

Una de les millors parts d’aquestes caminades són les vistes.

No us hem dit res de Vila d’Abraão, perquè no hi ha gaire res a banda de pousadas, hostels, restaurants i “garitos” que ofereixen excursions al voltant de l’illa en diferents tipus de vaixells. Tot plegat 4 carrers de sorra al voltant de la Rua da Praia.

DSCN0838

 Demà deixem Ilha Grande i marxem cap a Rio. Gràcies al Couchsurfing, allà passarem uns dies a casa del Rodrigo i la Carol.