I al tercer dia… São Paulo ens va agradar

Després de dos dies de mal temps, moltes hores de cotxe (el trànsit en aquesta ciutat és molt caòtic i sigui hora punta o no, sempre hi ha embussaments) i només gaudir -i molt- de la gastronomia local, ahir vam poder passejar i conèixer el centre de la ciutat. De camí al centre (en cotxe, perquè el metro no arriba als barris residencials), vam passar pel costat de l’estadi del São Paulo.

DSCN0408

Moure’s en cotxe significa haver de pagar pàrquings, i no són precisament econòmics al centre. Per això vam deixar el cotxe en una zona que ja tenia metro, i vam anar fins al Mercadão Municipal en transport públic (1 € per trajecte).

DSCN0453

 

 

El mercat és un edifici antic, de sostres alts i amb grans vitralls de colors. La part més bonica i atractiva són les parades de fruites, on hi vam veure i tastar fruites tropicals ben exòtiques (pitaya, atemoia, carambola…), i d’altres més conegudes com el mango o la papaya, molt més gustoses que les que podem trobar a Barcelona.

DSCN0436

 

Del mercat vam anar caminant fins a la Praça da Sé, on hi ha la catedral. Una visita molt recomanable, tot i que cal anar amb compte pels seus voltants, ja que no és una zona molt segura, encara que la policia hi és molt present.

20130905_162546

 

Vam estar tota la tarda voltant pel centre: Praça da Republica, Teatro Municipal, Edificio Copan (de l’arquitecte Niemeyer), etc. Un cop se’ns van fer les vuit, vam poder tornar a agafar el cotxe per tornar a casa. São Paulo té tants cotxes, que hi ha restriccions en hora punta (7-10h i 17-20h). Depenent del número amb el que acaba la matrícula, hi ha un dia a la setmana que no pots sortir amb el cotxe en aquestes hores.

20130905_171530

 

 

Us deixem una última foto del trànsit de São Paulo, perquè us en feu una idea. Vam trigar gairebé dues hores en tornar a casa.