Ushuaia, entre el mar i la muntanya

Aquest serà un post bàsicament visual. Finalment, hem tingut una mica de treva pel que fa al temps, i hem pogut aprofitar per caminar pel Parque Nacional Tierra del Fuego i fer una excursió en catamarà pel Canal Beagle.

L’entrada del Parque Nacional està a 12 km d’Ushuaia, i un cop a dins, cal fer 10 km més per arribar on comencen les rutes a peu que hi ha obertes en aquesta època de l’any. Tot això es fa en furgoneta (ells li diuen linea regular), i et claven gairebé 20 euros pel trajecte d’anada i tornada més 14 euros de l’entrada al parc. Passar-hi el dia val molt la pena, encara que amb un dia, no en tens prou.

Al matí vam fer les rutes al voltant de la Bahía Lapataia, totes curtes i sense dificultat.

DSCN1902DSCN1936DSCN1945

 

 

 

 

És força curiós com dins un mateix parc, rutes i  paisatges poden canviar en poca estona.

DSCN1920DSCN1919

 

 

 

 

 

Després de fer uns entrepans a la vora del Llac Roca amb unes vistes impressionants de les muntanyes argentines i xilenes vam fer la caminada Hito XXIV, que voreja el llac i arriba fins a la frontera amb Xile.

DSCN2006DSCN2058

 

 

 

 

 

Una altra de les joies de la corona que es poden fer a Ushuaia és una excursió d’unes dues hores i mitja pel Canal Beagle en catamarà. En aquesta època encara no han arribat els pingüins i l’excursió et porta fins el Far Les Eclaireurs, a veure fauna en els illots del canal i fer una micro passejada en una illa per fer-se 4 fotos.

DSCN2089DSCN2110DSCN2191

 

 

 

 

Com podeu veure, el temps va canviar diverses vegades en les dues hores i mitja de trajecte. Això sí, amb un fred considerable tota l’estona,  inclús ens va caure pedra quan vam baixar a l’illa. Mireu com va canviar en els pocs minuts que vam trigar en fer la volta al far, semblen dos dies diferents!

DSCN2216DSCN2236

 

 

 

 

 

I finalment, i ja que sabem que tenim un públic infantil que també ens segueix en aquest viatge, us deixem amb algunes fotos dels animals que hem vist aquests dies.

DSCN1984bandurriaDSCN2017

 

 

 

 

DSCN2126cormoran imperialDSCN2256