Arequipa: Leonor, Yola i Adriel

Després del darrer Couchsurfing a Argentina, a Bolívia no hem aconseguit host ni a Sucre, ni a Potosí, ni a La Paz (vam fer algunes sol·licituds, però vam rebre poques respostes, i totes negatives). Sembla que a Perú tindrem una mica més de sort, i hem començat a Arequipa.

DSCN5732Quan vam contactar amb la Leonor, ens va dir que ens podíem quedar a casa de la seva mare, però que havíem de fer una aportació de 9 soles (2,4 €) per persona i nit per les despeses d’aigua, llum, internet, etc. Ens va semblar raonable, tot i que no és ben bé la filosofia de Couchsurfing. Però així ens asseguràvem una habitació privada.

La Yola és la mare de la Leonor. És una dona d’uns 60 anys adorable. Es preocupa dels seus hostes com si fossin els seus fills i és mig bruixa. Prepara herbes per curar de tot (mal de panxa en el nostre cas) i para una mica boja quan la Leonor ve a veure-la amb l’Adriel, el seu nét d’un any, que per cert, al César li riu totes les gràcies i cada vegada que la Mònica intenta el mateix, protesta i li gira la cara. La Yola està encantada amb que vagi passant gent jove per casa seva, perquè li agrada molt conversar amb ells i així no se sent tan sola.

cs arequipa

Per acabar només dir que la Yola i la Leonor aprofiten Couchsurfing per promocionar el seu allotjament al Canyó del Colca, a un lloc no gaire turístic on pocs guies porten els guiris. A tots els que s’allotgen a casa seva, com nosaltres, els recomanen una ruta alternativa pel Colca, menys transitada i molt bonica, amb parada per passar la nit al Llahuar Lodge.